Tetikcinin Gecesi - Collateral Filmi Full Time İzle Online Film İzle ShekilFilm..

14 Ocak 2010 Perşembe


Tür : Gerilim / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 15 Ekim 2004
Yönetmen : Michael Mann
Yapım : 2004, ABD
Süre : 115 Dakika

Collateral kelime anlamı yan yana, paralel demek.Film ise bir suikastçi ile bir taksi şoförünün bir gecede yaşadıkları anlatılıyor.

Film yalnızca bir suikastçinin verilen görevleri yerine getirmesinden ibaret değil aynı zamanda bu iki karakterin film boyunca hayatları ile ilgili yeni şeyler keşfetmeleri ve bu yeni şeyler üzerinde düşünmeleriyle harmanlanmış.
Film genel olarak sakin ama birkaç sahnesi hakikaten aksiyon dolu.Özellikle fever club sahnesi ham çalan müzik hem de dövüş ve çatışma sahneleriyle izleyenlerin yeterli aksiyona doymasını sağlıyor.
Filmde Vincent ve Max arasındaki diyaloglar etkileyiciydi.Çünkü bu iki karakterin birbirlerini eleştirirken aslında hayatın anlamı üzerinde düşünmemizi sağlıyorlar.

Ayrıca filmde insan ilişkilerinin ne denli zayıflamış olduğu da çarpıcı bir şekilde gösteriliyor.Özellikle tom cruise un anlattığı metro olayını buna örnek verebiliriz.
Filmin sadece akşam sahnelerinden oluşması da filme ayrı bir tat katmış.Yani filmde kullanılan karanlık imaj aslında insanların iç dünyalarını yansıtıyor.Artık insanların umudunun olmadığını ve yalnızlığını gösteriyor.

OYUNCULUKLAR
TOM CRUİSE:Kötü adam karakterine yeni bir bakış açısı getiren aktör özellikle aksiyon sahnelerinde iyi oyunculuğunu sergliyor.
JAMİE FOXX:Sıradan bir taksi şoförüyken hayatının bu aksiyon dolu gecede nasıl değiştiğini mükemmel oynayan aktör yardımcı erkek oyuncu rolünü oynarken tom cruise u dahi geride bırakacak kadar iyi bir oyunculuk sergilemiş.
YÖNETMEN:Aksiyon dolu sahnelerde ve filmin büyük bölümünün takside geçtiği düşünülürse çok iyi iş çıkardığı söylenebilir.
SENARYO:Film iki farklı insanın hayatının bir gecesinde olan olaylarla tüm insanlığı sorgulayacak düzeyde bir anlama varılmasını sağlayan senaristler işinin hakkını vermişler.
MÜZİKLER:Filmin müzikleri sahnelerle oldukça tutarlı ve etkileyiciydi.
KURGU:Film mükemmel bir kurguya sahipte.Yani tüm sahnelerde herşey düşünülmüştü...

0 yorum:

Yorum Gönder